^

Flavogard 50mg - 30db

4.850Ft 4.690Ft db

A Pycnogenol a francia tengerparti fenyõ (Pinus maritima) kérgének vizes kivonata. A Pycnogenol koncentrált formában és változatlan összetételben tartalmaz aktív bioflavonoidokat és más anyagokat (egyetlen egy egységből álló, ún. monomer bioflavonoidokat: katekint, epikatekint, taxafolint; a fentieket tartalmazó, több egységből álló ún.oligomer proantocianidinokat; fenol gyümölcssavakat, pl. ferulasavat és kávésavat), melyek egy része található friss gyümölcsökben, zöldségekben is, más részük azonban csak a Pycnogenolra jellemző.

Hogyan hat a Pycnogenol?
Szabadgyök-semlegesítés, érfalerősítés, nitrogénoxid-egyensúly

A kivonat klinikai vizsgálatokban kimutatott főbb biokémiai hatásai :

 • erős antioxidáns,
 • kettős védelmet biztosított a szabad gyökök ellen: semlegesítette a vérkeringésben, valamint stimulálta az antioxidáns enzimek termelését a sejteken belül, így megerősítette a sejtek saját első védelmi vonalát,
 • újrahasznosította az oxidált C-vitamint bioaktív formájára, megvédte az E-vitamint az oxidációtól. Ezért nevezik "a természet szuper antioxidánsának”. (1-4)
 • megkötötte a kollagént és az elasztint , védi az enzimes lebontástól, ezzel fokozva a bőr rugalmasságát, (5)
 • megerősítette az érfalakat a szivárgások ellen. (5)
 • elősegítette a nitrogénoxid (NO) termelést, mely az erek kitágításában és a vérrögképződés gátlásában játszik fontos szerepet, (6)
 • csökkentette a gyulladást, (7,8),
 • erősítette az immunrendszert (7)
 • javította a nagy- és a kiserek funkcióját, (5,6)
 • gátolta a vérrögképződést. (6)


Miért egyedülálló a Pycnogenol?
Változatlan összetétel, standard termék.

A növényi kivonatok egyik legnagyobb kihívása a standard végtermék előállítása a változó (éghajlati/földrajzi, szezonális) adottságok miatt. A tengerparti fenyőfa hosszú időn át (30-50 évig) fejlődik egyetlen földrajzi területen (Franciaország délnyugati részén), standard feltételek mellett (rovarirtó-/növényirtószerek alkalmazása nélkül), egyetlen növényfajtaként, amelyből standardizált technológiával egyetlen egy standard kivonatot gyártanak változatlan összetétellel.

Különleges kombináció
A Flavogard hatóanyagának összetétele egyedülálló - a procianidinek és a szerves savak ilyen széles kombinációja a természetben máshol nem található, a komplexum különböző összetevői molekuláris súlyuk szerint különböző, egymást kiegészítő hatással rendelkező frakciókra oszthatók. A különböző nagyságú antioxidánsok szervezetünk különböző rendszereiben fejtik ki kedvező hatásukat különböző hosszúságú időperiódusokban. A kis antioxidánsok a sejt belsejében, a több egységből álló nagy antioxidánsok pedig a vérkeringésben tudnak megfelelő védelmet biztosítani.

Bizonyított hatás
Napjainkban a Flavogard hatóanyaga az egyik legkutatottabb és legismertebb természetes anyag: közel 250 tudományos közlemény bizonyította kedvező hatásait vezető szakmai újságokban.

Népszerűség
Több mint 700 Pycnogenol alapú kélszítmény kapható világszerte.

Természetes anyagok, gyógyszeripari minőség
A Flavogard az első Magyarországon gyártott Pycnogenol tartalmú készítmény. Gyógyszergyárban készül a gyógyszeripari követelményeknek megfelelően. Kizárólagosan természetes anyagokat tartalmaz, állati eredetű anyagoktól mentes, vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Referenciák

 1. Passwater R.A.: User’s Guide to Pycnogenol: Nature’s Most Versatile Supplement, Basic Health Publications, 2005.
   
 2. Devaraj S. és mtsai. Lipids Vol. 37, No. 10 / October, 2002
 3. Wei Z. és mtsai. Redox Rep 3 (4): 219-224, 1997.
 4. Cossins E. és mtsai. Biochem Mol Biol Int 45: 583-598, 1998.
 5. Grimm T. és mtsai. Free Rad Biol Med 36: 811-822, 2004.
 6. Fitzpatrick D.F. és mtsai. J Cardiovasc Pharmacol 32: 509-515, 1998.
 7. Belcaro G és mtsai. Phytotherapy Res 22: 518-523, 2006.
 8. Lau BHS és mtsai. J Asthma 41: 825-832, 2004.
 9. Watson R.R.. Evid Based Integrative Med 1 (1): 27-32, 2003

 

Flavogard 50mg Étrend-kiegészítő
30 db Nettó tömeg:(7,5 g±10%)

Hatóanyagok 1 tablettában Mennyiség RDA%
Pycnogenol 50mg **%

Összetevők: dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz, tengerparti fenyőfakéreg-kivonat (pycnogenol), magnézium-sztearát, talkum, karbox-metil-cellulóz-nátrium
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sót, keményítőt, laktózt, glutént, élesztőt, szintetikus ízesítőt, szinezéket és tartósítószert. Vegetáriánusok is fogyaszthatják

Napi ajánlott mennyiség: 1 db étkezés közben, vagy után kevés folyadékkal.

OÉTI notifikációs szám: 5436/2009


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről:
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


4.250Ft  (141,66Ft/db)