^

E-Vitamin komplex - 90 adag - 95ml

2.590Ft db

GAL E-vitamin komplex, 100NE x 90 adag

Az E-vitamincsalád mind a 4 tagját tartalmazó, szójamentes, növényi kivonatot oldottunk alacsony Ω6-tartalmú napraforgóolajban. Így természetes E-vitamin-komplexhez juthat kapszulák nélkül. Az E-vitamin készítmények többsége kizárólag alfa-tokoferolt tartalmaz, mely a tokoferolok arányát a szervezetben könnyen fölboríthatja, ami számos problémához vezethet. Termékünk fejlesztésekor a fő szempont egy olyan készítmény létrehozása volt, mely ezt a kényes egyensúlyt képes helyreállítani és megtartani. További szempontunk, mint idáig is minden termékünknél, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal, allergének nélkül érjük el mindezt.

A termék fő előnyei:

1. Napraforgóból kivont természetes tokoferolok formájában tartalmaz E-vitamint

Az olcsó szintetikus E-vitamin a dl-alfa-tokoferol. Ennek hasznosulása a szervezetben rossz. Ennek ellenére széles körben használják. Az alfa-tokoferol természetes formája a d-alfa-tokoferol. Ennek hasznosulása ugyan jó, azonban egyoldalú szedése csökkenti a szövetek gamma-tokoferol szintjét. A természetben amúgy sem fordul elő önmagában csak d-alfa-tokoferol, mindig más tokoferolokkal együtt van jelen. Ez már eleve intő jel kellene, hogy legyen. Sajnos még a természetes E-vitamin készítmények is csak d-alfa-tokoferolt tartalmaznak. Emiatt, hiába természetesek, mégis fölborítják a tokoferolok kényes egyensúlyát.
Az E-vitamin (d-alfa-tokoferol) képes meggátolni a szervezetben a szabadgyökök képződését, de a már jelen lévőket nem képesek semlegesíteni. Azonban a gamma-tokoferol erre is képes és sok egyéb többlethatással is rendelkezik az alfa-tokoferolhoz képest. Ezért van, hogy több kutatásban arra a furcsa eredményre jutottak, hogy az E-vitamin nem csökkenti, de növeli számos betegség kockázatát! Ezen kutatásokban a résztvevők alfa-tokoferolt szedtek, mint E-vitamin, egyéb tokoferolok nélkül. Az alfa-tokoferol csökkenti a hatásosabb tokoferolok mennyiségét a szervezetben, így végső soron árt, ez a magyarázata ennek a jelenségnek. A tokoferolok megfelelő arányban fogyasztva ellenben jó hatással vannak és csökkenthetik az alábbi betegségek kockázatát:

  • Szív- és érrendszeri megbetegedések
  • Rák
  • Gyulladásos-folyamatok
  • Időskori szenilitás
  • Ízületi gyulladás

Szerencsére kaphatóak ma már kevert tokoferolokat tartalmazó E-vitamin készítmények, viszont többségük szójából-kivont tokoferolokat és szójaolajat is tartalmaznak. Egyre több probléma merül föl még a nem GMO-s szójával kapcsolatban is, ezért fejlesztőink fontosnak tartották, hogy szója-mentes tokoferolokat használjanak a termékhez. Ezért választottuk a napraforgó-t a tokoferolok forrásául, ebben semmilyen allergén vagy lektin nem fordulhat elő. A napraforgóból a tokoferolokat az omega-6 zsírsavak nélkül vonjuk ki!


2. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, kizárólag természetes összetevőt!

Termékünk az E-vitamint a 4 féle tokoferol komplex keverékeként tartalmazza, úgy, ahogy azok a természetben is előfordulnak, együtt.Hordozóanyagként csupán ún. magas olajsavas napraforgóolajat alkalmazunk, amelyet egy olyan (nem génkezelt) napraforgómag fajtából préselnek, ami omega-6 zsírsavakból nem 20-30%-ot tartalmaz, mint a hagyományos, hanem mindössze 1-2%-ot. Ettől nem csupán stabilabb lesz, de szervezetünk omega-6 / omega-3 arányán sem ront.
A felhasznált tokoferolok napraforgómagból, és nem szójából vannak kivonva.

E-vitamin komplex
95 ml 90 adag x 100NE Nettó tömege:(90 g±10%) 

Hatóanyag 28 cseppben (1gr) mennyiség RDA%
Természetes E-vitamin   (alfa-, béta-, gamma- és delta- 67mg α-TE tokoferolok keverékéből) 100NE 558%

Összetevők: Magas olajsavas napraforgó-olaj, tokoferolokban gazdag növényi kivonat, SZÓJA MENTES!

Ajánlott napi mennyiség: 28 csepp, lehetőleg étkezés közben fogyasszuk.

 

Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről:
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében! Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


2.590Ft  (28,77Ft/adag)