^

D3-Vitamin cseppek - 240 adag

2.690Ft db

A belső napsugár!

Organikus termelésből származó bio kókuszolaj-kivonatban oldottunk természetes D3-vitamint, így annak adagolását termékünk nagy dózisban, kapszulák nélkül lehetővé teszi. Íze nincs, ételbe is cseppenthető, így gyermekeknek is könnyen adható.

Az utóbbi években a D3-vitamin a kutatások középpontjába került. Kiderült, hogy az emberek 90%-a D3-vitamin hiányban szenved, holott a megfelelő szintje meghatározó fontosságú egész egészségünkre, nem csak a csontozatra, ahogy korábban hittük. Az ún. civilizációs-betegségek komoly százaléka lenne pusztán azzal megelőzhető, ha szervezetünk D3-vitamin szintje megfelelő lenne. Ez megfelelő D3-vitamin-készítmény szedésével, illetve rendszeres napozással oldható meg. Az egyenlítő környékén lévő országok lakosságát kivéve a világon szinte minden embernek az egészséges határérték alatt van a D3-vitamin. Meglepő, de rengeteg kutatás alapján mára megállapítható, hogy ez a leggyakoribb betegségek kialakulásának egyik legjelentősebb tényezője.

A szervezetünkben összesen kb. 30.000 gén található, melyekből 3.000-re van komoly befolyással a D3-vitamin! Nem csoda hát, hogy egyre több neves orvos és kutató szerint a legfontosabb és legegyszerűbb módja egészségünk megőrzésének és visszaszerzésének, ha optimalizálni tudjuk D3-vitamin szintünket. Az emberi szervezet a megfelelő működéshez magas D3-vitamin szintet igényel, melyhez őseink Afrikában a megfelelő minőségű és mennyiségű napozással jutottak. Ma azonban erre korlátozott lehetőségeink vannak csupán. Külön probléma, hogy még nyáron is csak a dél körüli órákban való napozás a megfelelő a D3-vitamin termelésre, ugyanis ehhez UV-B sugárzás szükséges, ami csak a nap 50fok feletti beesési szöge mellett éri el bőrünket (50fok feletti beesési szöge a napnak Magyarországon csak májustól augusztusig van, akkor is csak 10-14óra között). A nap UV-A sugarai azonban egész nap érnek minket, az UV-A azonban lebontja a megtermelődött D3-vitmint, ezért érdemes elkerülni. Tovább nehezíti a dolgot, hogy még a megfelelő napozás során a bőrön termelődő D3-vitamin teljes fölszívódásához is 48 óra szükséges, ami nem tud megtörténni, ha napi rendszerességgel mosakszunk…

Szerencsére megfelelő D3-vitamin-készítmény szájon át való szedésével is növelhető a szervezet D3-vitamin szintje napozás nélkül is!

A megfelelő szint: a vér szérum 25-hidroxi-kolekalciferol szintjét kell méretni, ennek 100-175nmol/l, azaz 40-70 ng/ml érték közt kellene lennie.

Egy közel 4000 alany bevonásával végzett kaliforniai kutatás során arra jutottak, hogy a vér ezen optimális D3-vitamin szintjének eléréséhez átlagosan napi 9.000 Nemzetközi Egység (NE) D3-vitamin szájon át történő szedésére van szükség!

Több, mint 200 db epidemiológiai tanulmány és 2500 laboratóriumi kísérlet igazolja a rákos megbetegedések és az alacsony D3-vitamin szint közötti összefüggést! Cukorbetegség, autoimmun-betegségek, szív- és érrenszeri-betegségek és gyulladásos eredetű betegségek kapcsán is hasonló adatok tárulkoztak a kutatók elé. Evolúciós igényünk az optimális D3-vitamin-szint, ezért okoz ennyi bajt a hiánya. 

Termékünkben a D3-vitamin BIO- és RSPO- minősítéssel is rendelkező pálma- és kókusz- olajból nyert organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért. A stabilitásról továbbá természetes tokoferolokkal (E-vitamin) is gondoskodtunk.

Étrend-kiegészítő D3-vitamin cseppek 

Hatóanyag 4 cseppben mennyiség RDA%
D3 vitamin (kolekalciferol) 4000NE 2000%

Összetevők: Kókusz- és pálmaolaj-kivonat (MCT), kolekalciferol (természetes D3-vitaminnal)


Ajánlott napi mennyiség: 

  • Felnőtteknek és 30 kg feletti gyermekeknek 4 csepp (4.000NE). (Újabb kutatások eredményei alapján felnőtteknek napi 9.000NE is szükséges lehet a megfelelő vérszint eléréséhez, azaz napi 9 csepp! Azonban a magyar jogszabály alapján csak max. 4000NE ajánlható) 
  • Csecsemőknek és 14 kg alatti gyermekeknek napi 1 csepp.
  • 14kg feletti gyermekeknek 2 csepp. (7kg-onként 1csepp).

 

OÉTI notifikációs szám: 16024/2015


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről:
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében! Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


2.690Ft  (11,20Ft/adag)