^

FOLSAV (L-Metilfolát) 800mcg - 100db

2.890Ft db

Metafolin® (kalcium-L-Metilfolát) biológiailag aktív folát forma. 

Az L-Methylfolate azonnal hasznosítható a szervezet számára, további átalakítás szüksége nélkül. Ezáltal sokkal hatékonyabb azon nők esetében is, akik szervezete a folsavat nem tudja teljes mértékben biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és megfelelően hasznosítani. A folát részt vesz a normál aminosav-szintézisben, és hozzájárul a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához. A kiegészítő folsav- bevitel növeli az anyai folát-ellátottság szintjét. Az alacsony anyai folát-szint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője.

Miért van szükségünk folátra?

A folát az élet alapvető építőköveinek, a DNS-nek, valamint RNS-nek a szintéziséhez, helyrehozásához, működéséhez szükséges. Ebből adódóan a folát elengedhetetlen az új sejtek képzéséhez, valamint fenntartásához, különösen fontos szerepet töltve be a gyors növekedés – mint gyermekkor vagy terhesség - időszakában. A felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt szükségük van folátra a normális vörösvérsejtek előállításához és a vérszegénység megelőzéséhez. A marginális foláthiány az emelkedett homocisztein aminosav vérben lévő szintjének emelkedésével is kapcsolatba hozható, ami a szívbetegségek, illetve sztrók kockázati tényezőjének számít. Mivel a folát segíti megelőzni a DNS-ben okozott károkat, néhány bizonyíték alátámasztja egyes rákfajták, elsősorban a vastagbélrák, megelőzésében játszott szerepét.

Irodalomjegyzék

  1. UK Food Standards Agency at www.eatwell.gov.uk/healthydiet/nutritionessentials/vitaminsandminerals
  2. Strain JJ. Dowey L. et al (2004) B-vitamins, homocysteine metabolism and CVD. Proceedings of the Nutrition Society. 63; 597-603
  3. Duthie SJ. Narayanan S.  et al (2004) Folate, DNA stability and colo-rectal neoplasia. Proceedings of the Nutrition Society. 63; 571-578

A népesség fele - gén mutáció miatt - nem képes a folsavat (B9 vitamin szintetikus változata) megfelelően hasznosítani, teljes mértékben biológiailag aktív formává, foláttá alakítani!
A folsav és a folát kifejezéseket gyakran szinonimaként használják, pedig nem ugyanazt jelentik. A folsav elsősorban vitaminnal dúsított élelmiszerekben és vitaminkészítményekben található meg, biológiailag nem aktív, a szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható. A folát a folsav biológiailag aktív formája, a szervezet számára közvetlenül hasznosítható, és különösen zöldségekben (spárga, lencse, bab, narancs, brokkoli) fordul elő. Vizsgálatok kimutatták,hogy a nők étrendi folát/folsav bevitele nem éri el a napi szükségletet. Az anyagcsere során a folsavnak először foláttá kell redukálódnia, és csak ezután hasznosíthatja a szervezet. A folsavat a metilántetrahidrofolát reduktáz (MTHFR) enzim alakítja biológiailiag aktív foláttá. Azonban a nők akár 44%-a nem képes a folsavat megfelelően hasznosítani, aminek oka az ún. MTHFR polimorfizmus. Ekkor a MTHFR enzim aktivitása akár 75%-kal is alacsonyabb lehet, ennek következtében pedig a szervezet folátszintje csökken a folsav beviteltől függetlenül.

A METAFOLIN® a biológiailag aktív folát kalcium vegyülete. Könnyebben hasznosítható a szervezet számára, és a folsavnál hatékonyabban növeli a szervezet folátszintjét még csökkent enzimaktivitás esetén is.

http://vitaminpont.hu/content/a-folsav/


FOLIC ACID (L-METHYLFOLATE) - Folsav (L-metilfolát) 800 MCG  - Étrend-kiegészítő
100 db Nettó tömeg:(49 g±10%)

Hatóanyag 1 tablettában Mennyiség NRV%
FOLSAV (B9-vitamin)
(kalcium-L-METIL-FOLÁT)
800 mcg 400

Összetevők: kalcium-L-Metil-folát, csomósodást gátló: szilícium-dioxid, tömegnövelő: dikalcium-foszfát, növényi cellulóz, növényi magnézium-sztearát


Napi ajánlott mennyiség: 1 x 1 db étkezés után

OGYÉI notifikációs szám: 18131/2016


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről: 
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében! Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására,keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


2.890Ft  (28,90Ft/db)