^

Q10 Koenzim - 90x50mg

3.790Ft db

A szervezet oxidatív stresszel szembeni védelmére, a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a vese valamint máj megfelelő működésének fenntartására. (CoQ10)

Az Extra Q-10 100 mg fogyasztását főleg azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak szervezetük oxidatív stresszel szembeni védelmére, a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a vese valamint máj megfelelő működésének fenntartására.
Termékünk kitűnő választás lehet ezen erőfeszítések elősegítésére a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva.

A SynergyTech Q10-koenzim-komplex készítménye az alábbi fő előnyökkel rendelkezik más Q10-készítményekhez képest:

 • Személyre szabva, igény szerint adagolható akár cseppenként is.
 • Természetes kókusz- és pálmaolaj-kivonatban van oldva, mely különösen jó felszívódást eredményez, ráadásul lehetővé teszi a száj-nyálkahártyáján keresztüli hasznosulást is, valamint epe betegek is fogyaszthatják, mivel emésztéséhez epe nem szükséges.
 • Komplex, természetes forrásból tartalmaz E-vitamint, de nem csak közönséges alfa-tokoferolt, hanem béta-, delta- és gamma-tokoferolt is nagy mennyiségben, melyek többlethatással rendelkeznek. (Az E-vitamin, ha csak alfa-tokoferol formájában van fogyasztva, fokozhatja a szív- és érrendszer + a daganatos megbetegedésekre való hajlamot)
 • A készítmény összetevői kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatásait, azaz szinergikus hatás érvényesül.
 • Közvetlenül a fogínybe masszírozva (nyelvünkkel vagy ujjunkkal) is alkalmazható, így egyes fogínyproblémákra (pl. fogínysorvadás, fogínyvérzés) kifejtett hatása duplán, helyileg is érvényesül. Fogmosás után is alkalmazható, így helyettesíti a Q10-et tartalmazó fogkrémeket is, sőt ellentétben azokkal, kiköpni sem kell, ezért hosszabb ideig fejti ki a hatását.


A szervezetünk Q10-koenzim termelése 30 éves kor után erősen elkezd hanyatlani. Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb Q10-et képes a szervezet előállítani. A pótlása sok betegséget megelőzhet és fiatalságunkat is segíthet megőrizni. 30 éves kor alatt is ajánlott szedniük aktívan sportolóknak, mert javítja a teljesítményt.


A Q10-nek két formája létezik:

 1. Ubiquinone / ubidecarenone:
  Előnye: Növényi fermentációval állítják elő
  Hátránya: Idős korban rosszul szívódik föl
   
 2. Ubiquinol
  Előnye:
  Idős korban is jól fölszívódik
  Hátránya: Szintetikus úton állítják elő


Készítményünket úgy állítottuk össze, hogy csak az előnyök maradjanak meg, azaz a természetesebb, növényi fermentációval előállított formát választottuk, melyet szintén természetes úton tettünk idősebbek számára is jól felszívódóvá, fiatalabbaknak meg eleve ez a forma a megfelelőbb.


Számos kutatás áll rendelkezésre a Q10-koenzimmel kapcsolatban, melyek a következő területeken találták elsősorban hatásosnak:

 • Szív- és érrendszeri betegségek megelőzése
 • Migrénes roham megelőző hatás
 • Rák és kezelésének mellékhatásai
 • Hirtelen szívhalál megelőzése
 • Magas vérnyomás
 •  Fogínyvérzés és fogínysorvadás
 • Koleszterinszint-csökkentők mellékhatásainak mérséklése
 • Sportteljesítmény javítása
 • UV okozta ráncosodás megelőzése


A Q10 két alapvető feladatot lát el.

 1. Egyrészt alapvető szerepet játszik a sejtek energiatermelésében, ezáltal az egész szervezet energiával való ellátásában. A sejtek energiatermelésének „helyszíne” a mitokondrium (egy kis babszerű szerv), ott kerül sor a tápanyagok energiává történő átalakítására. Ez a folyamat csak akkor megy végbe, ha a mitokondriumban elegendő Q10 található. Hiányában fölborul az energiaháztartásunk, energiahiányos állapotba kerülünk, ez pedig a legkülönbözőbb betegségek, többek között szív- és érrendszeri betegségek, vagy magas vérnyomás formájában ölthet testet. Egyébként, a Q10 hiányát könnyen észrevehetjük; például, amikor azt érezzük, hogy mozdulni sincs energiánk, vagy, hogy „nem forognak a kerekek”.
 2. Másik tulajdonsága, hogy rendkívül erős antioxidáns! Bármilyen károsító behatás, amely szervezetünket éri, szabadgyökök keletkezését vonja maga után, amelyek egy bizonyos mennyiség fölött megtámadják az egészséges sejteket, és óriási károkat okoznak, szerepük van többek között a daganatos megbetegedések és az érelmeszesedés kialakulásában. Ezeket a „betolakodókat” is közömbösíteni tudja a Q10.

A két funkció felváltva is működhet, vagyis, az állapotunknak megfelelően a szervezet „eldönti”, mire van nagyobb szükség: plusz energiára, vagy több antioxidánsra. A Q10 hatására a legtöbben energikusabbnak érzik magukat, javul a teljesítőképességük, sőt kevesebb alvásra van szükségük. Észrevették azonban, hogy vannak, akik nem tapasztalják ezeket a változásokat; az ő esetükben ugyanis a Q10 antioxidánsként „viselkedik”. Kiderült, hogy ha a testünkben nincs egyéb szabadgyök-közömbösítő anyag, akkor a szervezet az energiaképzésből „lopja el” a Q10- et, hogy megvédje magát a szabadgyököktől.

A KoQ10 koenzimként működik a légzési láncban, ahol feladata a komplex I, II és III-nak nevezett enzimrendszerek működésének összehangolása. A KoQ10 a mitokondriumokban történő elektron transzport lánc nélkülözhetetlen segítő tényezője redox tulajdonságainak köszönhetően.

További fontos hatása, hogy a PGI2 termelését elősegíti, amely prosztaglandin nagyon erős értágító és egyúttal gátolja a trombocita-aggregációt (a vérlemezkék összecsapzódását) is

A Q10-t szinte minden szövet képes előállítani. Minden sejtben jelen van, a keringésben is megtalálható. A szervezeten belüli képződése összetett folyamat, élettani körülmények között sok vitaminra (B6-, B12-vitaminra, folsavra, niacinamidra, riboflavinra, pantoténsavra, C-vitaminra) és számos nyomelemre van szükség.

Referenciák:
Sándor E. Koenzim Q10- ha fogytán az energia. Páciens 2011; 49.
Császár A. A koenzim-Q10 NO-donor kapacitásának újabb klinikai bizonyítéka. Cardiologia Hungarica 2013; 43 : 102–105


Q10 Koenzim - Étrend-kiegészítő 
95ml Nettó tömeg: (90g±5%)

Hatóanyag 35 cseppben Mennyiség RDA%
Q-10 koenzim (kaneka) 50 mg **%
Természetes tokoferolok
alfa-, béta-, gamma és delta-tokoferol
30 mg **%

Összetétel: Kókusz- és pálmazsír-kivonat (MCT-olaj), ubidecarenone (növényi fermentációval előállított Q10-koenzim), természetes tokoferolok (napraforgóból). Szóját nem tartalmaz!


Napi ajánlott mennyiség: 30-90csepp fogyasztását javasoljuk igényeikhez mérten.
Fogínyvérzés és fogínysorvadás esetén naponta többször csepegtessük közvetlenül a fogínyre, majd ujjunkkal vagy nyelvünkkel oszlassuk el, fogmosás után különösen javallott.
Fogyasztás előtt mindig alaposan rázzuk föl, mert a hatóanyag egy része hajlamos leülepedni! Ha leülepedett/kicsapódott, akkor 30fok fölé melegítve oldható vissza (pár percre tegye az üveget radiátorra vagy forró vízbe).

OÉTI notifikációs szám: 10255/2012


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás: Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről:
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


3790Ft  (42,00Ft/adag)