^

Q10 Koenzim 100mg - 100db

6.190Ft db

A szervezet oxidatív stresszel szembeni védelmére, a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a vese valamint máj megfelelő működésének fenntartására.

Az Extra Q-10 100 mg fogyasztását főleg azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak szervezetük oxidatív stresszel szembeni védelmére, a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a vese valamint máj megfelelő működésének fenntartására.
Termékünk kitűnő választás lehet ezen erőfeszítések elősegítésére a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva.

A Q-10 koenzim egy olyan anyag, amit szervezetünk 25-30 éves koráig elégséges mennyiségben önmaga állít elő, de utána ez a mennyiség csökkenni kezd.

A Q10 megtalálható a szervezet szinte összes részében a sejtek mitokondriumában. 

A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében.


A Q10 két alapvető feladatot lát el.

  1. Egyrészt alapvető szerepet játszik a sejtek energiatermelésében, ezáltal az egész szervezet energiával való ellátásában. A sejtek energiatermelésének „helyszíne” a mitokondrium (egy kis babszerű szerv), ott kerül sor a tápanyagok energiává történő átalakítására. Ez a folyamat csak akkor megy végbe, ha a mitokondriumban elegendő Q10 található. Hiányában fölborul az energiaháztartásunk, energiahiányos állapotba kerülünk, ez pedig a legkülönbözőbb betegségek, többek között szív- és érrendszeri betegségek, vagy magas vérnyomás formájában ölthet testet. Egyébként, a Q10 hiányát könnyen észrevehetjük; például, amikor azt érezzük, hogy mozdulni sincs energiánk, vagy, hogy „nem forognak a kerekek”.
     
  2. Másik tulajdonsága, hogy rendkívül erős antioxidáns! Bármilyen károsító behatás, amely szervezetünket éri, szabadgyökök keletkezését vonja maga után, amelyek egy bizonyos mennyiség fölött megtámadják az egészséges sejteket, és óriási károkat okoznak, szerepük van többek között a daganatos megbetegedések és az érelmeszesedés kialakulásában. Ezeket a „betolakodókat” is közömbösíteni tudja a Q10.

A két funkció felváltva is működhet, vagyis, az állapotunknak megfelelően a szervezet „eldönti”, mire van nagyobb szükség: plusz energiára, vagy több antioxidánsra. A Q10 hatására a legtöbben energikusabbnak érzik magukat, javul a teljesítőképességük, sőt kevesebb alvásra van szükségük. Észrevették azonban, hogy vannak, akik nem tapasztalják ezeket a változásokat; az ő esetükben ugyanis a Q10 antioxidánsként „viselkedik”. Kiderült, hogy ha a testünkben nincs egyéb szabadgyök-közömbösítő anyag, akkor a szervezet az energiaképzésből „lopja el” a Q10- et, hogy megvédje magát a szabadgyököktől.

A KoQ10 koenzimként működik a légzési láncban, ahol feladata a komplex I, II és III-nak nevezett enzimrendszerek működésének összehangolása. A KoQ10 a mitokondriumokban történő elektron transzport lánc nélkülözhetetlen segítő tényezője redox tulajdonságainak köszönhetően.

További fontos hatása, hogy a PGI2 termelését elősegíti, amely prosztaglandin nagyon erős értágító és egyúttal gátolja a trombocita-aggregációt (a vérlemezkék összecsapzódását) is

A Q10-t szinte minden szövet képes előállítani. Minden sejtben jelen van, a keringésben is megtalálható. A szervezeten belüli képződése összetett folyamat, élettani körülmények között sok vitaminra (B6-, B12-vitaminra, folsavra, niacinamidra, riboflavinra, pantoténsavra, C-vitaminra) és számos nyomelemre van szükség.

Referenciák:
Sándor E. Koenzim Q10- ha fogytán az energia. Páciens 2011; 49.
Császár A. A koenzim-Q10 NO-donor kapacitásának újabb klinikai bizonyítéka. Cardiologia Hungarica 2013; 43 : 102–105


Q10 Koenzim - Étrend-kiegészítő 
100 db Nettó tömeg: (43 g±5%)

Hatóanyag 1 kapszulában Mennyiség RDA%
Q-10 koenzim (ubiquinon) 100 mg **%

Összetevők: Koenzim Q-10, kapszulahéj: zselatin, emulgeáló: szójalecitin, rizskorpa olaj, nedvesítőszer: glicerin, fényező: sárga méhviasz, színezék: titánium-dioxid

Napi ajánlott mennyiség: 1 x 1 db étkezés után

OÉTI notifikációs szám: 10849/2012


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről: 
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében! Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!

6.190Ft  (61,90Ft/db)