^

D-Mannóz Por - 85 gramm

6.250Ft 5.990Ft db

E.coli okozta "felfázás" és hólyaghurut esetén segíti a húgyút egészségének visszaállítását. (D-Mannose Powder)

D-mannóz egy természetben előforduló egyszerű, glükóz molekulával rokon cukormolekula, amely sokféle gyümölcsben megtalálható, pl. az almában, az kék és a vörös áfonyában. Azonban a glükózzal ellentétben a d-mannóz csak elenyésző mennyiségben szívódik fel a szervezetünkben, a legnagyobb része kiürül a vizelettel. 

Az E.coli baktérium okozza a húgyúti fertőzések mintegy 80-90 százalékát. Az E.coli baktérium hozzátartozik az emberi bélrendszer nomális bélflórájához, de még ez a normális E.coli sem szabadna, hogy a húgyhólyagban vagy a húgyútakban tartózkodjon. Ezeken a területeken osztódva és sokszorozódva, nemkívánatos gyulladásokat okozhat.

Az E.coli „sejtfala” apró ujjszerű kitüremkedésekkel van teli. Ezeknek a kitüremkedéseknek csúcsa összetett aminosav cukor molekulákból, úgynevezett lektinnekből áll. Az E.coli lektinek képesek hozzátapasztani a baktériumokat a húgyutak és a húgyhólyag belső falához, és ezért nem tudja kimosni a vizelet.

A D-mannóz hatékonyságát még nem igazolják szakmailag lektorált kutatások. Az évszázados tapasztalatokon alapuló népi gyógyászatban a kék és vörös áfonya alkalmazásakor tett megfigyelések, és számos modernkori klinikai tapasztalat is úgy tartja, hogy az E.coli hozzákapcsolódik a D-mannóz molekulához egy olyan komplexet alkotva, ami már ki tud ürülni a vizelettel. 

Ezért a D-mannóz alkalmazása jótékonyan hat az E.coli okozta húgyúti fertőzések "felfázás" és makacs, folyton visszatérő hólyaghurut esetén is.

A D-mannóz előnyei:

  • Természetben is előfordul.
  • Nem írtja ki a hasznos baktériumokat.
  • Nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe.
  • Nem befolyásolja a vércukor szabályozást.
  • Kisgyerekek is szedhetik.
  • Hypoallergén.
  • Élesztőmentes.
  • Hosszan tartó alkalmazása is biztonságos.


D-Mannose Powder - D-Mannóz por 85 g - Étrend-kiegészítő 
Nettó tömeg: (85 g±10%) 

Hatóanyag 1 teáskanálnyi mennyiségben Mennyiség RDA%
D-Manóz 2 g **%
     

Összetevők: D-mannóz


Napi ajánlott mennyiség: 1 x 1 teáskanál por
(nem szénsavas vagy alkoholos) folyadékban elkeverve

OÉTI notifikációs szám: 14331/2014


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről: 
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében!  Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna!  Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! A terméket kisgyermekek elől gondosan el kell zárni!


6.250Ft  (73,53Ft/1gramm)