^

LaxaWell gyógynövény komplex - 60db

1.890Ft 1.690Ft db

Természetes gyógynövény kivonatai elősegíthetik a megfelelő bélműködést és béltisztulást. (LaxaWell) (Herbal laxative)

A LaxaWell tabletta időszakos alkalmazását főleg azok részére ajánljuk, akiknek a megfelelő bélmozgás/béltisztulás elérése és fenntartása néha nehézséget okoz. Ezért a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást (az egészséges életmód részeként alkalmazva) egy természetes hatóanyagokból készült termékkel szeretnék ezekben a problémás időszakokban kiegészíteni.

A LaxaWell természetes gyógynövény kivonatokból megalkotott formulája hozzájárulhat:

  • a normális emésztés fenntartásához, és az intesztinális komfortérzéshez
  • a tápcsatorna megfelelő működéséhez
  • a normál bélműködési ritmushoz

A megfelelő székletürítés két nagyon fontos feltétele a megfelelő rosttartalmú ételek, és legalább 2 liter folyadék fogyasztása minden nap. Ebbe a létszükségletként megállapított 2 liter folyadékba nem számít bele az elfogyasztott alkohol vagy kávé mennyisége, mert ezek vízhajtó hatásúak. Minél több alkoholt vagy kávét iszik valaki, annál kevesebb (hasznosítható) folyadék marad a szervezetében. A folyadék felszívódása már a gyomorban elkezdődik, de ez a folyamat a szervezeten áthaladva végül a vékony és vastagbélben zárul. Ha elégtelen mennyiségű a hasznos folyadékbevitel, akkor a végső állomásig, a vastagbélhez már nem jut el megfelelő mennyiségben belőle, így a széklet megreked és nem tud megfelelően ürülni. A székrekedés és a vele járó kellemetlen tünetek legnagyobb része tehát elkerülhető lenne csupán a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel és az egészséges (rosttartalmú) étkezéssel.

FIGYELEM!
A gyógynövény tartalmú készítményeket, és a patikákban kapható szintetikus hatóanyagú hashajtó gyógyszereket NEM FOLYAMATOS használatra tervezték! A természetgyógyászok, és a belgyógyász szakorvosok SEM javasolják tehát ezeknek az életmódszerű, hónapokon vagy éveken át tartó, minden napos szedését. A bélmozgást elősegítő termékek (legyenek azok gyógynövényes étrend-kiegészítők, vagy törzskönyvezett gyógyszerek) kizárólag a kellemetlen tünetek enyhítésére és rövidtávú alkalmazásra hivatottak, hiszen a problémák eredetét nem képesek meggyógyítani. 
Az általános szóhasználattal "hashajtóként" jellemzett és nevezett, különféle étrend-kiegészítő és patikai termékek egyaránt, a bélfalra gyakorolt "izgató" hatásuk révén kényszerítik a vastagbél izomzatát fokozott mozgásra, így könnyítve meg az ürítést. 
De sajnos sokan azt nem tudják, vagy nem veszik figyelembe azt, hogy a gyakori hashajtó használat gyengítheti a vastagbél izomtónusát, ezáltal a természetes bélmozgás renyhébbé válhat egy idő után.
A hosszútávú vagy mindennapos használat miatt pedig bekövetkezhet az az állapot, amikor széklet ürítés hashajtó nélkül már egyáltalán nem történik, hiszen a szervezet hozzászokhat ezekhez a különféle bélfal "izgató" vegyületekhez....odáig pedig nem szabad eljutni!


LaxaWell Gyógynövényeket és Magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő 
60 db Nettó tömeg: (36 g±5%)

Hatóanyagok 2 kapszulában Mennyiség RDA%
Magnézium (magnézium-oxid) 90 mg 24%
kaszkabokor (Rhamnus purshiana 5% kaszkarozid-A) 180 mg **%
psyllium (Plantago ovata) maghéj 180 mg **%
kutyabenge (Rhamnus frangula) kéreg (6% glükofrangulin-A) 160 mg **%
aloe-vera gél (Aloe barbadensis levél) (emodin mentes) 160 mg **%
gyermekláncfű (Taraxacum officinale) (gyökér) 160 mg **%
édeskömény (Foeniculum vulgare) mag 150 mg **%

Összetevők: magnézium-oxid, kaszkabokor kéreg, psyllium maghéj, kutyabenge kéreg, aloe-vera levél gél, gyermekláncfű gyökér, édeskömény mag, csomósodás gátló: szilícium-dioxid, tömegnövelő: magnézium-sztearát


Napi ajánlott mennyiség: 2 tabletta este, lefekvés előtt.

Használata mellett fokozott folyadékbevitel javasolt. Alkalmazása terhes, szoptató anyáknak, 6 év alatt és bélelzáródás esetén nem javasolt! A használat első napján csak 1 szemet vegyen be a termékből, hiszen nem vagyunk egyformák, ezért bizonyos növényi hatóanyagokra is eltérő érzékenységgel reagálhat a szervezetünk. Ha valakinek tehát 1 szem is elegendő a megfelelő hatás eléréséhez, akkor szükségtelen kettesével szedni. Ha 1 szem nem hoz eredményt, akkor a következő napon emelje az adagot a javasolt 2 szemre. A készítmény bármelyik összetevőjére fennálló ismert allergia esetén, alkalmazása nem javasolt!


OGYÉI nyilvántartási szám: 15271/2014


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről:
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében! Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


1.890Ft  (31,50Ft/db)