^

Szőlőmag kivonat 100mg + bioflavonoid 300mg - 100db

3.090Ft 2.850Ft db

SZŐLŐMAG KIVONAT 100mg és CITRUS BIOFLAVONOID 300mg
Antioxidáns. Elősegíti az érfalak rugalmasságának megőrzését, és kedvezően hat a keringési rendszerre. (Grapeseed extract)

A porított szőlőmag nagy mennyiségben tartalmaz rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírsavakat, nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén és egyéb nyomelemeket is. Francia kutatások alapján a szőlőmagban a polifenolok ill. az OPC-k (vitaminokkal analóg) antioxidáns hatása 18,4-szer erősebb, mint az egyébként fontos C vitaminé, és ötvenszer erősebb az E vitaminnál. Ha a szőlőmagot a szervezet számára oldhatóvá tesszük, akkor az antioxidáns hatóanyagok bárki számára hozzáférhetők lesznek. 

Az alternatív és népi gyógyászatban a szőlőmag őrleményt és kivonatot is előszeretettel alkalmazzák visszér, érszűkület, allergiás tünetek és különféle bőrproblémák esetén is. A néphagyomány szerint a változatos, kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód részeként a szőlőmag fogyasztása hozzájárulhat a vizuális funkciók és a szem megfelelő állapotának fenntartásához, és a szaruhártya egészségének megőrzéséhez. Elősegíti az érfalak rugalmasságának megőrzését, és kedvezően hat a keringési rendszerre. A benne lévő polifenolos vegyületek antioxidáns hatása révén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A nőknél előforduló gyakori panasz az úgynevezett vízvisszatartás vagy ödéma, mely általában a szív/keringési rendszer, hormonháztartás, vénák, nyirokrendszer elégtelen működése miatt, vagy a túlzásba vitt sófogyasztás következményeként is létrejöhet. Ilyenkor a végtagok püffedté, nehézzé válnak és ezek a fájdalmas tünetek megnehezítik hétköznapok általános teendőinek elvégzését. Az EU döntőbizottsága által elfogadott tudományos bizonyítékok alapján megállapítható, hogy termékben lévő szőlőmag kivonat elősegítheti a szervezetben felgyülemlett fölösleges víz kiürülését. 
(http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/2998.pdf)


Szőlőmag kivonat és Citrus bioflavonoid tartalmú - Étrend-kiegészítő
100 db Nettó tömeg (26 g±5%) 

Hatóanyagok 1 kapszulában Mennyiség RDA%
Szőlőmag kivonat (50% polifenol) 100 mg **%
Citrus bioflavonoid (citromból) 300 mg **%

Összetevők: citrus bioflavonoid, szőlőmag kivonat, kapszulahéj: zselatin, csomósodásgátló: szilícium-dioxid, emulgeáló: magnézium-sztearát


Napi ajánlott mennyiség: 1 x 1 db étkezés után

OÉTI notifikációs szám 10848/2012


Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Általános információ az étrend-kiegészítőkről:
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében! Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig. Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt alkalmazna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert!


2.850Ft  (28,50Ft/db)